Individuele talentsessies
108
page-template-default,page,page-id-108,page-child,parent-pageid-65,bridge-core-2.5.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive
 

Individuele talentsessies

Bij individuele sessies wordt het Jong Talentenspel gespeeld met één deelnemer, in 1, 2 of 3 sessies van circa 2 uur, verspreid over een dag, een aantal dagen of enkele weken. Deze sessies worden gehouden bij iTALENTi in Zutphen of op locatie.

 

Dit gaan we doen

De eerste sessie begint met een intakegesprek, eventueel in aanwezigheid van de ouder(s). Daarna maakt de deelnemer een selectie van eigen talenten en kwaliteiten uit vele kaartjes, en plaatst deze op het eerste speelbord. Dan wordt onderzocht wat die talenten betekenen en welke rol ze spelen in het leven van de deelnemer. In een volgende sessie maakt de deelnemer een opstelling van de talenten op het tweede speelbord. Hierdoor wordt in kaart gebracht hoe de talenten kunnen worden ingezet in het dagelijks leven, of bij dilemma’s zoals profiel- of studiekeuze. Bovendien geeft de opstelling inzicht in de onderlinge samenhang van de talenten en in wat de mogelijkheden voor de deelnemer zijn. In een eventuele derde sessie kan dan een actiebord worden ingezet waarbij we concrete doelen en een stappenplan kunnen opstellen.

 

Kosten

In overleg wordt de begeleiding op maat gemaakt en een prijs vastgesteld.

Wat gebeurt er?

De sessies lijken een avontuur. De jongere ontdekt nieuwe dingen van zichzelf en leert zijn of haar eigen kwaliteiten en mogelijkheden beter kennen. Deze inzichten maken de jongere enthousiast en gemotiveerd. Die inspiratie geeft veerkracht, en kiezen en leren gaan daardoor makkelijker.