Over iTALENTi
68
page-template-default,page,page-id-68,bridge-core-2.5.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive
 

Over iTALENTi

Het woord i talenti is Italiaans voor ‘de talenten’

Het is niet zomaar dat ik voor een Italiaanse naam gekozen heb. Italië is het land van mijn dromen. Ik heb er een aantal jaren gewoond en gewerkt, ik ben er getrouwd en mijn oudste kind is er geboren. Nog altijd ga ik elk jaar naar dit prachtige land met de talentvolle kunst, keuken, design en dolce vita. Ook geef ik lessen Italiaans aan kinderen en volwassenen.

 

En dan iets over mijn eigen talenti. Als kind wilde ik later clown worden. Ik maakte graag mensen aan het lachen. Na mijn VWO-eindexamen reisde ik met een gitaar op mijn rug ruim een jaar door Europa. Ik verrijkte mijn talenkennis, adresboekje en zelfstandigheid, maar eenmaal terug wist ik nog steeds niet welke studie ik zou kiezen. Het werd uiteindelijk Algemene Letteren aan de Universiteit van Utrecht. Na mijn afstuderen volgden vele werkzame jaren bij organisaties in binnen- en buitenland, zoals TEFAF, ministerie van Buitenlandse Zaken, Hermitage Amsterdam, Artex, het ROC. Voor een uitgebreid overzicht van mijn levensloopbaan verwijs ik naar LinkedIn.

Wat de diverse banen gemeen hadden, was het in kaart brengen van onbekende terreinen, mensen begeleiden op hun zoektocht, het coördineren van culturele evenementen, het verbinden van diverse partijen en het presenteren voor een publiek.

 

Na een intermezzo van een aantal jaren wonen en werken in Italië keerden we terug naar Nederland. Ik ging toen op zoek naar de ultieme baan waarin ik mijn talenten zou kunnen bundelen. Op een gegeven moment kwam ik het talentenspel tegen en ik hoopte daarmee de juiste richting te vinden. Ik werd verrast door de wonderlijke werking en verbluffende effectiviteit van dit spel, en wist al snel dat ik nu mijn eigen bestemming had gevonden: het begeleiden van jongeren op hun verkenningstocht langs hun interesses, talenten en toekomstperspectieven. Ik volgde de opleiding en behaalde de certificaten om als Jong Talentencoach het talentenspel te doen met jongeren – individueel en in groepsverband. Met iTALENTi kan ik nu jongeren helpen hun talenten uit te lichten en in te zetten, opdat ze volledig tot bloei kunnen komen.

Talentencoach

Raïssa Velders-Povel