Groepsworkshop Talentverkenning
78
page-template-default,page,page-id-78,page-child,parent-pageid-65,bridge-core-2.5.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Groepsworkshop Talentverkenning

Dit is een workshop voor circa 4 tot 20 jongeren. De workshop neemt circa 2 uur in beslag. Nog grotere groepen zijn, met assistentie van collega’s, ook mogelijk.

 

Dit gaan we doen

Een groepsworkshop start met algemene opdrachten en reflectie op interesses, voorkeuren, idealen en motivaties van de deelnemers. Daarna volgt verdieping m.b.v. het talentenspel. Uiteindelijk kunnen de jongeren persoonlijke doelen stellen en actieplannen maken.

De workshop kan worden belicht vanuit een specifiek thema, een jaarfeest of een actualiteit. Je kunt daarbij ook denken aan:

  • workshops voor particuliere jongeren, bijvoorbeeld als feestje;
  • workshops voor scholen in het kader van de Kinderboekenweek (groep 8 PO), Koningsdag of Prinsjesdag;
  • workshops voor vrijescholen in het kader van bijvoorbeeld het Michaëlsfeest, waarbij talenten verkend en draken getemd worden, of als heldenreis tijdens de Parcivalperiode;
  • workshops bij speciale gelegenheden, zoals open dagen op muziek- of sportscholen;
  • talentenproeverijen

 

Kosten van groepsworkshop

Op aanvraag.

Wat gebeurt er?

Deze workshop is voor de deelnemers een verrijkende ervaring. Door de wonderlijke werking van het spel kan de deelnemer tot verrassende inzichten komen en worden onverwachte verbanden gelegd. Met de verdiepte zelfkennis kan de deelnemer vervolgens gerichte keuzes maken.

 

Voorbeeld

Prinsjesdagworkshop

Doel: nadenken over wat de deelnemer zelf belangrijk vindt voor de planeet, het land en de maatschappij en de eigen rol hierin. Verantwoordelijkheidsgevoel en onderlinge band vergroten.

Symboliek: het talentenspel gaat uit van koninklijke symbolen, wat aansluit bij Prinsjesdag.

Opdrachten: een troonrede schrijven, het opzetten van een koninkrijk met behulp van de aanwezige talenten, politieke partijen vormen en verkiezingen houden.

Raakvlakken: maatschappijleer, wereldoriëntatie, burgerschap.